Oldal kiválasztása

Befolyások+Hogyan ellenőrizd? 

========================
Hogyan befolyásolják az időjárási körülmények fogadásainkat?
========================

A szél, az eső, de akár a hőmérséklet is komolyan befolyásolhatja egy-egy mérkőzés kimenetelét. Mi most megvizsgáltuk ezt sportfogadási szempontból is

Elsőnek is talán mindegyikünk egyik legfontosabb sportágát elemzem ,a :
========================
⭐Labdarúgást⭐
========================
Mivel az európai futballt többnyire a földön, azaz a gyepen játsszák, talán itt van a legnagyobb szerepe az időjárásnak. Mivel kevés a fedett/befedhető stadion, védekezni sem könnyű az elemek ellen, ez pedig jelentősen meghatározhatja fogadásainkat. A legtöbb iroda nagyon sokszor változtatja meg egy esemény szorzóit, reagálva az olyan változókra, mint például a sérültek, a kezdőcsapat vagy éppen az időjárás. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy nem egy fogadóiroda alkalmaz például meteorológust, hogy ebben a tekintetben is valamennyivel a fogadó előtt járhassanak. Bármilyen meglepő, igenis képes az idő eldönteni egy focimeccset.

========================
Nézzük, az egyes időjárási elemek miként is hatnak egy mérkőzésre!
========================

⭐Kisebb, szemerkélő eső:

A kisebb esők nem ritkák, különösen az esősebb éghajlatú pályákon. Amennyiben egy modern pályáról van szó, kiépített vízelvezetéssel, egyáltalán nem jön ez rosszul a többet támadó csapatnak. A gyep csúszóssá válik, a rövid passzok jobban működnek. Elemzők szerint tehát a kevés csapadékmennyiség kedvez a “tiki-takás” csapatoknak. Ilyenkor érdemes tehát a favorit vagy technikásabb csapatot előnyben részesíteni.

⭐Nagyobb esőzés:
Ha az eső csak nem akar elállni és kezd elázni a gyep, mert esetleg az elvezetés nem kiépített vagy nem bírja a csapadékmennyiséget, akkor könnyen megfordulhat a felállás. A tócsák akadályozzák a kisebb passzokat, nehéz lesz a földön játszani. Ilyenkor kezd el dominálni a futball fizikális jellege, gyürkőznek a labdákért, jöhet esetleg az ívelgetős foci. Ez pedig már természetesen a magas, erősebb játékosoknak kedvez hosszútávon.

⭐Szél: 
Értelemszerűen a szél a hosszabb, magas labdáknál lehet befolyással a mérkőzésre. Olykor visszafogja a labdákat, más esetekben viszont megdobja. A széljárást érdemes figyelembe venni a fogadásoknál, hiszen amennyiben egy támadó csapatnak hátszele van, ajánlott például távolról sokat lőni, hiszen a kapusokat is megzavarhatja a felgyorsuló labda. A hosszanti irányú szélnél tehát fontos az, hogy mely csapatot támogatja, és melyiket sújtja. Ez félidőnként ugye változik. Ugyanakkor az keresztirányú szél esetében szinte teljesen felboríthat minden taktikát és elképzelést, hiszen ilyenkor a játékosok még nehezebben tudják kiszámítani, hogy éppen hol fog landolni a labda. A nagy szél is tehát inkább azokat a csapatokat támogatja, amelyek a rövidpasszos, gyors játékot részesítik előnyben az ívelgetésekkel és keresztlabdákkal szemben.

⭐Tökéletes idő:
Bölcsek azt mondják, 24 fok és nem erős napsütés a legjobb futballidő. Ilyenkor természetesen nem lehet semmi kifogás, az időjárásnak nincs szerepe a mérkőzés kimenetelében és a kapusok teljesítményében.

⭐Meleg:
Nagy melegben a dehidratáció jelent veszélyt, fontos a folyadékpótlás. A legtöbb kapust azonban a ruházat szempontjából is kellemetlenül érintheti a meleg, hiszen akik például nincsenek hozzászokva a rövidnadrághoz, de a hőség miatt inkább azt vesznek fel, azok kényelmetlenül érezhetik magukat. Fontos ilyenkor a kesztyű nedvesen tartása is, hogy jobban tapadjon.

⭐Hideg:
Ez még rosszabb a kapusoknak, mint a meleg. Csökken és lassabb lesz a koordinációs készség, megnő a reakcióidő. Statisztikák szerint a tizenegyeseknél is közrejátszik a hideg: a játékosok átlagosan 7%-kal alacsonyabban lövik a büntetőket, és ugyanennyivel lassabb is a labdájuk. Mivel a hidegben a labda keményebb és alacsonyabban megy átlagban, a kapusok kisebb hatékonysággal tudják védeni őket.

Tehát nem hátrány ,hogyha tudod hogy az adott országban,ahol a mérkőzés lesz ,milyen időjárási körülmények lesznek..

========================
Hogyan ellenőrízd?
========================

1.Elsőnek is , keresd ki az www.eredmenyek.com – weboldalon ,a mérkőzést amire fogadsz.
Példa: Real Sociedad- Celta Vigo Spanyolország
itt ha minden igaz, kiadja a helyszínt.

2.Majd ha tudjuk a helyszínt ,jelen esetünkben: Anoeta

egyszerűen írjuk be a Google be : [Helyszín] Weather , azaz : Anoeta Weather.

3. Nézzük meg hogy milyen idő van ,a mai napra tekintve.

Ezáltal kész is van,tudjuk is a időjárás körülményeket. 

Remélem,hogy hasznotokra vált ez a kis információ!

Ha tetszet ,kérlek kövesd az emailjeimet 🙂