Oldal kiválasztása


Statisztikai elemzések (alap szint)

⭐Aktuális forma
Sok szabályon és törvényen vagyunk túl, de még mindig nem beszéltünk a tippek konkrét kiválasztásának trükkjeiről. A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány kiválasztási szempontot. Kezdjük az aktuális formával, ami nagyon árulkodó lehet. Nézzük meg hogyan szerepeltek a csapatok legutóbbi 5 mérkőzésük során, illetve mit játszottak egymás ellen legutóbb. Ha egy csapat 4-5 meccset zsinórban megnyer, akkor az irodák elkezdenek kisebb szorzókat adni rájuk, ezért ajánlott keresni az olyan együtteseket, amelyek hasonló folyamaton mennek keresztül, és minél előbb elkapni az ilyen szériákat magasabb szorzókon. Minden egyes csapatnak vannak sikeres, illetve kevésbé sikeres periódusai. Ha például rosszul szerepel a Schalke több fordulón keresztül, akkor megnő a rájuk kínált odds. Viszont ha várható a javulás, a rég várt győzelem, akkor ezt nekünk időben kell észrevenni, ideális esetben még az irodák előtt.

⭐Sérült és eltiltott játékosok
Jelentősen változnak a csapatok esélyei, ha egy-egy kulcsjátékosuk sérült, vagy épp eltiltott. Az ilyen jellegű információkat ki kell használnunk és értéket kell belőlük kovácsolnunk! Kiemeltebb bajnokságok esetében egy-két héttel korábban is kijöhetnek a szorzók és mikor az iroda értesül a mérkőzés esélyeit nagyban befolyásoló sérülésekről, akkor módosítja az odds-okat. Az interneten számos helyen – akár a csapatok Facebook-oldalát követve – hozzájuthatunk ilyen információkhoz.

⭐Meccs jelentősége
Barátságos találkozóknak nincs igazi tétje, leginkább egy-egy taktika kipróbálása miatt hasznos, és a végeredményt a kapitányok másodlagosnak tekintik. Ezért barátságos és kevésbé fontos kupák meccseire ne fogadjunk! Az angol nagycsapatok például a Ligakupában előszeretettel játszatják azokat a játékosaikat, akik kevesebb lehetőséghez jutnak a bajnokságban. Ez teljesen felborítja az esélyeket, és könnyen előfordulhat, hogy az ismeretlen ellenfél meglepetést okoz.

Ha mégis kupameccsek mellett döntenénk, a kezdőkkel érdemes tisztában lennünk. Illetve, ha oda-visszavágós rendszerben zajlik a sorozat, akkor az első meccs eredménye is nagyon árulkodó. Egy szezonban nagyon sok meccset játszanak, ezért a megfelelő első körös eredmény tudatában lehetséges, hogy a jelentős játékosokat pihentetik a visszavágókon.

⭐Időjárás és a pálya minősége
Rövid passzos játéknak nem kedvez az eső, viszont a klasszikus angol focinak mondhatni alap követelmény. Felázott pályán a technikás focista nehezebben cselez, a védő esélyei megnőnek a szerelésre. Amikor a pálya felülete nagyban eltér az ideálistól, az előzetes várakozások és predikciók módosulnak. Előnyünk származhat az ilyen információkból, ezért érdemes tudnunk róla, hogy a mérkőzés napján esni fog-e az eső, előfordulhat-e havazás, de még a nagy szél is fontossággal bírhat. Mindezek fényében azt hiszem érthető, hogy az időjárás előrejelzéseket figyelemmel kell kísérni!

⭐Statisztikák
A sportfogadók jelentős része csak a statisztikákra hagyatkozik. Mivel nincs sok idejük mélyreható és teljeskörű elemzéseket végezni, ezért néhány szám alapján fogadnak. Némely esetben ez még akár elegendő is lehet, de általánosságban nagyon igaz, hogy a statisztikák nem nyújtanak elég információt és csak ezekre támaszkodva, a hibalehetőség nagy marad. Fordítva is igaz ez az elgondolás! Statisztikák nélkül nem leszünk sikeresek, ezért a több szempont egyikének ennek kell lennie.

⭐Motiváció
Köztudott, hogy ha egy csapat otthon játszik saját szurkolótábora előtt, nagyobb százalékban nyer. Hazai környezetben a játékosokban nagy a motiváció és a nyerési vágy, hiszen bizonyítani szeretnének az őket éltető tömegeknek. Fontos lehet a motiváció akkor is, mikor egy kisebb csapat játszik egy nagyobbal. A felfokozott hangulat és motiváció miatt jobb teljesítményre lesznek képesek a játékosok. Ide sorolhatjuk a csereként pályára lépőket is, akiknek a kevés idő alatt, amit a pályán töltenek, az a céljuk, hogy visszakerüljenek a kezdőbe.


Örülök hogy végig olvastad,remélem tudtam segíteni!

Amennyiben továbbra is kíváncsi vagy ilyenekre

kérlek kövesd a leveleimet!

Tippszakerto.hu